4/29/2013

"Gésa" fehér agyag-orvosi szén / "Geisha" white clay and medical carbon

Ez egy igazán hatékony, több oldalról megtámogatott  arctisztító szappan, a pattanások, mitesszerek, zsíros bőr elleni küzdelem méltó harcosa. ( Ez szép volt, nem?)
Az orvosi szén és a fehér anyag alaposan tisztítják a bőrt, a méreganyagokat, szennyeződéseket  könnyedén eltávolítják. Gyógynövény-kiegészítésnek a tejoltó galajból főzött teát választottam - az ötletet Ördögszappantól kölcsönöztem, nála olvastam először, hogy a tejoltó galaj (és a másik két galaj-féle is) milyen csodálatos hatással van a beteg, gyulladt, sérült bőrre.
Csempésztem még bele ricinusolajat és mandulaolajat, a selymes és puha bőrért, az illatát a teafa és a rozmaring illóolajok adják, mindkettő fertőtlenítő, antiszeptikus hatású.
És... kipróbáltam a tetején egy díszítő technikát, nagyon tetszik!


Hát, nem túloztam ez a fehér agyagos részt - inkább sárgás. Talán fakul egy kicsit a következő hetek alatt... Június tizedikén már használható is, kimondottan  problémás arcbőr tisztítására lett megalkotva.


Márvány mintás szappanok / Marble wave soaps

Az a jó a szappankészítésben, hogy ha egynél több szín van a masszában, abból már lehet mintát alkotni, tucatnyi félét. A legegyszerűbb sza...