4/22/2013

Himalája sószappan / Himalaya salt soap

A sószappan is egy külön kategória. Nem tiszta sótömbről van szó, hanem hogy a szappanba az olajtartalommal megegyező mennyiségű só is kerül.
A sótartalom gyógyhatású, nem szárít, sőt, hidratál. Eltávolítja a bőr felső hámrétegét, felfrissíti, üdévé és selymessé teszi. Antibakteriális, gyulladáscsökkentő, faggyútermelés-szabályozó, de ami még fontosabb, elindítja a bőr öngyógyító folyamatait. A só gazdag ásványi anyag és nyomelem-tartalma csodás hatással van a bőrre. Méregteleníti, feltölti, megújítja. Szóval érdemes megszeretni, kuriózum.
A Himalája kristálysóról és felhasználásáról -többek között-sok érdekes információ olvasható itt: http://www.fittnok.hu/himalaya-so-a-lugosito-so

A szappanokba a finomra őrölt Himalája só mellett  extra adag plusz ápoló shea vaj és olívaolaj is került.Formailag ők is "muffin"-ok lettek. De legalább olyan kézbe valók, kis édesek.
Érési dátum: június 1.


(Mivel első, kísérleti darab, tapasztalatokkal is szolgált. Először is, a zöld tea főzet a lúggal keveredve barna lesz... Második, hogy ezen a beletett zöldárpa por sem zöldít nagyon sokat. Olyan "szende épphogy zöldike". Nem baj, attól még benne van mindkettő. Azért bízom benne, hogy az érés során sokat alakul még.)


Márvány mintás szappanok / Marble wave soaps

Az a jó a szappankészítésben, hogy ha egynél több szín van a masszában, abból már lehet mintát alkotni, tucatnyi félét. A legegyszerűbb sza...