Himalája sószappan / Himalaya salt soap

A sószappan is egy külön kategória. Nem tiszta sótömbről van szó, hanem hogy a szappanba az olajtartalommal megegyező mennyiségű só is kerül.
A sótartalom gyógyhatású, nem szárít, sőt, hidratál. Eltávolítja a bőr felső hámrétegét, felfrissíti, üdévé és selymessé teszi. Antibakteriális, gyulladáscsökkentő, faggyútermelés-szabályozó, de ami még fontosabb, elindítja a bőr öngyógyító folyamatait. A só gazdag ásványi anyag és nyomelem-tartalma csodás hatással van a bőrre. Méregteleníti, feltölti, megújítja. Szóval érdemes megszeretni, kuriózum.
A Himalája kristálysóról és felhasználásáról -többek között-sok érdekes információ olvasható itt: http://www.fittnok.hu/himalaya-so-a-lugosito-so

A szappanokba a finomra őrölt Himalája só mellett  extra adag plusz ápoló shea vaj és olívaolaj is került.Formailag ők is "muffin"-ok lettek. De legalább olyan kézbe valók, kis édesek.
Érési dátum: június 1.


(Mivel első, kísérleti darab, tapasztalatokkal is szolgált. Először is, a zöld tea főzet a lúggal keveredve barna lesz... Második, hogy ezen a beletett zöldárpa por sem zöldít nagyon sokat. Olyan "szende épphogy zöldike". Nem baj, attól még benne van mindkettő. Azért bízom benne, hogy az érés során sokat alakul még.)