5/23/2013

Gyógyító Diószappan / Healing Walnut soap

Két-három hónappal ezelőtt olvastam a diószappanról, akkor eltettem egy jó adag levelet olívaolajba "ázni". Májusban még a napra is kitettem sütkérezni, hát gyönyörű, mély zöldes színű, erős illatú olaj lett.

(http://www.globalhealingcenter.com/media/black_walnut_hull_01.jpg)

A dió belsőleg is nagy hatású gyógynövény, de külsőleg is sokat tud segíteni.
"A levelében lévő hatóanyagok összehúzó, gombaölő, fertőtlenítő hatásúak, erősítik a bőr szöveti sejtjeit. Bőrproblémák - pattanás, ekcéma, bőrfertőzések- és fekélyek esetén, valamint a túlzott izzadás csökkentésére is jótékony hatású." (Idézet "A természet füvészkertje" c. könyvből.)
Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember a  honlapján a diólevél felhasználásánál a nehezen gyógyuló sebeket, Ilcsi néni a "Füveskönyvé"-ben a rosszindulatú daganatot, bőrkiütést, szemgyulladást, aknét, bőrgennyesedést is említi.
Szóval ez nem egy általános pipereszappan lesz, hanem kimondottan a problémás, sebes bőr számára enyhülést hozó, gyógyító szappan. Került bele diólevél főzet, a diólevél macerátumos olívaolaj, extra ápolóként mandulaolaj és ricinusolaj, mindkettő nagyon sokat tud javítani az érzékeny, törődést igénylő bőr állapotán. Illata nagyon diszkrét, cseppenként adagolt kevéske jázmin illóolaj.A színe készítésekor narancsos, de ez az érlelés során még alakulhat. Nagyon kellemes, diós sütire emlékeztető illata van. "Függetlenség napja" szappan lesz - érési dátuma július 4.


Márvány mintás szappanok / Marble wave soaps

Az a jó a szappankészítésben, hogy ha egynél több szín van a masszában, abból már lehet mintát alkotni, tucatnyi félét. A legegyszerűbb sza...