6/10/2013

Rooibos Red

Újabb adag Mézes Rooibos is készült a hétvégén.
 Jó erős Rooibos tea főzet és finom termelői méz adja ennek a nagyon finom szappannak a gerincét, némi sheavajjal megkoronázva. Puha és selymes szappan.  Én is kimondottan szeretem. Amiben most más, az egyrészt az illat - pálmarózsa illóolajat választottam neki, mert hatásában erősíti a Rooibos tea gyógytulajdonságait, és mert nyáriasan - frissítően citrusos-rózsás. Kedvelem.

A pálmarózsa "erős baktérium, vírus és gombaölő, tonizál, erősít, serkenti az emésztést, erősíti és szabályozza a nyirokrendszert. Rendkívül bőrbarát, nagyon jó bőrápoló tulajdonságokkal rendelkezik. Levertség esetén élénkít, erős nyugtalanság esetén ellazít és megnyugtat. Nem mérgező, nem érzékenyít, nem irritál, fényérzékenyítő hatása nincs." (idézet a Bionom.hu-ról)

Miért "Red"? Valamikor beszereztem egy adag vas-oxidot, engedélyezett, nem ártalmasnak tartott színezékként, ha egyszer piros szappanra támadna kedvem. Legutóbb a Rooibos szappan kellemes narancssárga lett, de most szerettem volna, ha jobban emlékeztet a tea mély, vöröses színére. Hát, sikerült.

Márvány mintás szappanok / Marble wave soaps

Az a jó a szappankészítésben, hogy ha egynél több szín van a masszában, abból már lehet mintát alkotni, tucatnyi félét. A legegyszerűbb sza...