10/15/2013

Mica por és "majdnem-Mantra-örvény" / Mica powder and "nearly Mantra swirl"

Újabb fejlődési szakaszba léptem, már ami a szappanjaimat illeti.
Nagy-nagy kedvencem Celine, az Iamhandmade.com-ról. A szappanjai mesések, a készítő és szeletelő videók pedig felérnek egy továbbképzéssel. :) Nemrég nála volt téma a mica por, mint tesztalany. Hát, megtetszett...
A mica egy ásványi alapú, finomra őrölt kozmetikai anyag, selymesen csillogó és számtalan színben elérhető.
Mivel a saját fürdőszobai készlet megcsappanóban, készítettem egy adag mézes kamillás szappant, finom mandulás-fahéjas-narancsos illattal, és a tetején kipróbáltam egy barack rózsaszín színezést.
Nem bonyolult egyáltalán. A formába öntés végén, a díszítéshez meghagyott, kanálnyi szappanmasszába szórtam folytonos keverés mellett a port, "érzésre". Szerintem nem volt több fél mokkáskanálnyinál, igazából akkor hagytam abba, amikor már tetszett a szín... :) Szépen és egyenletesen eloszlott a masszában.
(Ha nem díszíteni szeretne az ember, hanem nagyobb mennyiségű masszát színezne, akkor találkoztam olyan szappanostársi leírással, hogy az olajokhoz is lehet keverni a mica-t, még a lúggal való összeöntés előtt.)

És a Mantra-örvény technika! Az valami nagyon szép - kismillió videó tanítja a mikéntjét, a nyolcas-ív rajzolását a masszában, persze ehhez ügyesnek kell lenni a massza hosszanti felosztásában is.
Mivel most csak a tetejét óhajtottam vidámabbá tenni, csupán csíkokat rajzoltam a félretett és megszínezett masszával, és evőpálcikával mehetett is bele a sok kis 8-as.


Másnap a szeletelésnél még mindig tetszik - a kis csinosak :)

Márvány mintás szappanok / Marble wave soaps

Az a jó a szappankészítésben, hogy ha egynél több szín van a masszában, abból már lehet mintát alkotni, tucatnyi félét. A legegyszerűbb sza...