10/04/2013

Karácsonyi szappan, téli táj / Christmas soap, "Winter Wonderland"

Azt hiszem, elkapott a gépszíj, már ami a téli, ünnepi szappanokat illeti. Mostanában csak ilyen szappanokban gondolkodom... az ősz egyelőre nem képviselteti magát. Így az elmúlt hétvégén megint munkához láttam...
Az ihletet egy külföldi szappanos oldalról kaptam. Lelki szemeim előtt téli táj, idealizált hópaplan és örökzöldek, fenyvesek képe kis túlzással - szappanba álmodva.
Első lépés a hófehér szappanmassza, amit a már összeöntött lúg-olajkeverékhez hozzáadott, pici vízben előtte elkevert kiskanálnyi titánium-dioxiddal lehet elérni. (Ez fontos - por alakban a masszához adva nem biztos, hogy csomómentesen elkeveredik. Amit vásároltam TiO2, az igazán jól vízben oldódik, olajban összeáll kis csomókba. Kipróbáltam, így tudom, hogy az enyém "vízoldékony" fajta.)
Az örökzöldeket képviselő massza most kiskanálnyi zöldárpa portól zöldült meg. Az illóolajok pedig isteni szibériai fenyő és ausztrál eukaliptusz.
A hópaplant némi finom kókuszreszelék adná - kinézetre remek, szeletelésnél csíkoz... :) :(
És ha már ünnepi meg varázslatos, a tetejére szórtam egy huncutságnyi csillámport.


Márvány mintás szappanok / Marble wave soaps

Az a jó a szappankészítésben, hogy ha egynél több szín van a masszában, abból már lehet mintát alkotni, tucatnyi félét. A legegyszerűbb sza...