1/08/2014

3D levendula-citrom szappan / 3D Lavender-lemon soap

Két új ötletet ötvöztem ebben az új levendula szappanban.

Az egyiket Marie írta  legutóbb Humblebee & Me nevű csupa-izgalmas-dolog blogján, miszerint számára úgy tűnik, a citrom illóolaj olyan, mint a süteményekben a vanília - felerősíti, izgalmasabbá teszi a többi ízt, itt ugyebár a többi illóolajat. Nosza, ezt tudni kell, igaz-e? :)

A másik ötlettől, mióta pár napja olvastam, teljesen odavagyok. Díszítő hullámok mica por és kevéske glicerin keverékével, ami egyfajta besüllyedt 3D-s mintát ad ki. Szenzációs!! A forrás a The Soap Bar honlapon, ahol is a fenti ötlet önzetlen megosztója Michelle, a Mossy Creek Soap "anyja". A lényege, hogy a díszítés ugye a massza tetején kerül kialakításra, ahol másnapra a szappan szépen beszívja magába a glicerint, a csillámos pigmentek pedig megülnek a besüllyedések alján. Tegye fel a kezét, aki tudta ezt a trükköt?! :)

Így hát az új levendula szappanomba belekerült minden, ami jó. A csodálatos alap olajok (extraszűz olíva- és napraforgóolaj, kókuszolaj és pálmaolaj), ápoló adalékok sora: ricinusolaj, zabpehelyliszt, fehér agyag és titánium-dioxid, az illóolajok akkor 2:1 arányban andalító tihanyi levendula és friss citrom (tényleg jó így együtt), díszítésnek lila és arany színű mica por növényi glicerinben kikeverve.
Mellesleg a mintázásról sem feledkeztem meg, kb. 1/5 rész szappanmassza külön lila színezést kapott, öntéses mintával.

Másnap - a szappan tetején szépen kirajzolódott egyfajta térbeli minta, a glicerin jó része valóban beszívódott, a maradék gondolom az érési idő alatt majd kezd magával valamit... A felvágásnál előbukkannak a szép belső mintázatok, lehet gyönyörködni. A levendula illat megvan, a citrom illóolaj kevésbé érződik (mivel a levendula illó szívillat, a citrom pedig fejillat, tehát  gyengébb, hamarabb eltűnik, lehetséges, hogy legközelebb az 1:1 arány lesz tökéletes).

És akkor a képsorozat:
Levendula-citrom szappan
1 megjegyzés:

  1. Kedves Eszti, ez nagyon szép. A The Sirona Springs blog-ról tévedtem ide hozzád :-) és annyira megtetszett ez a mica poros-glicerines díszités, hogy kipróbálom. A glicerint végül beitta a szappan teljesen?

    VálaszTörlés

Márvány mintás szappanok / Marble wave soaps

Az a jó a szappankészítésben, hogy ha egynél több szín van a masszában, abból már lehet mintát alkotni, tucatnyi félét. A legegyszerűbb sza...