1/24/2014

Szappandarabkákból új szappan / New soap from soap scraps

Egyszerű kis szappant készítettem az összegyűjtött, levágott szappanszélek újrahasznosítására. Nem újraolvasztással, annál talán egyszerűbb és mutatósabb, hogy csak simán beletettem a kis darabokat egy új adag szappanba.


Bennem is megvan az a jó szokás, hogy nem dobunk ki semmit, amiről úgy hisszük, jó lesz még valamire... így gondosan gyűjtögetem ezeket a kis darabkákat egy ideje, és most tényleg lett is haszna a dolognak. :)

Lemérve kb. 100 grammnyi volt már a dobozkában, ezt beszámítottam a készülő tömb tömegébe, úgy gondoltam, ennyivel kevesebb olajmennyiséggel számolok majd. Az elkészített szappanmasszát kevés titánium-dioxiddal fehérebbé varázsoltam, és óvatosan beleforgattam a szappandarabkákat. Illata citrusos-mentás-eukaliptuszos, friss és kellemes. Plusz ápoló összetevőt nem tettem bele, a kis darabkákban úgyis van mindenféle jó... Ennyi és nem több a nagy recycling. :)
Viszont amilyen egyszerű, olyan jópofa kis szappanok lettek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Márvány mintás szappanok / Marble wave soaps

Az a jó a szappankészítésben, hogy ha egynél több szín van a masszában, abból már lehet mintát alkotni, tucatnyi félét. A legegyszerűbb sza...