Ugrás a fő tartalomra

"Utazó szappan" csere-berét hirdetek / Announcing "Travel Soap" project

Van / volt egy kedves és motiváló külföldi kezdeményezés, amit elhatároztam, hogy idehaza is megvalósítok - megvalósítunk!

Egy lelkes szappankészítő és blogszerző hölgy (egy bizonyos Julia a Cocobong-ról) világ körüli szappan csere-berét szervezett, melyre ismerős és ismeretlen szappankészítő blogger-"kollégákat" hívott meg. (Úgy tudom, tizennyolcan fogtak így össze.)
"Képzeld el, hogy érkezik hozzád egy csomag, benne három szappan három különböző szappankészítőtől.  Egyet választhatsz magadnak, melyért cserébe beleteszel egy saját alkotást, a csomagot pedig továbbküldöd. A csomag így körbeutazza a világot, mely által a munkádat megoszthatod más remek szappankészítőkkel is."
Az egész "utazást" a résztvevők honlapjain, blogjain végig lehetett kísérni, mindenki írt egy bejegyzést a kapott szappanokról és a küldöttekről is.
Így megismerték és megismertették egymást másokkal is. Mindeközben volt meglepetés, ajándék, tapasztalat-csere.

Úgy érzem, ez nagyon is helyén való a szappankészítők között, a spontán kedvességen alapuló kapcsolatépítés. Mindenképpen megér egy próbát!


Ezennel életre hívom a (hogyan is lehetne behatárolni: magyar? hazai? itthoni?) szappankészítő bloggerek virtuális baráti körét!

Kíváncsi vagyok, hányan csatlakoznának idehaza egy ilyen kezdeményezéshez. Nem tudom, mekkora "marketing-erő" rejlik benne, és azt sem, vajon pozitívan fogadják-e mások a kezdeményezést. Vajon a "konkurenciára gyanakvóan" tekintik-e, mert mindenféle üzleti haszonszerzés célja nélkül próbálok közösséget építeni - vagy látják benne a tapasztalat-csere, az ötletek megosztása, a közös projektek egyéni ismertség-növelő hatásának előnyeit? (mint pl. a Great Cakes Soapworks honlapon a havonta, adott témában, technikával meghirdetett szappan szépségverseny) 

Személyesen is meginvitálok néhány, számomra kedves "ismeretlen", tapasztalt és rutinos szappankészítő blog-ismerőst, illetve szeretném, ha minél többen vinnék tovább a hírt.

Aki szívesen részt venne egy kis szappan csere-berében (és azért régebb óta készít szappanokat), a bejegyzés alatti "megjegyzés" falon és / vagy az email elérhetőségemen (blog címlap, jobb oldali keskeny cimkesáv, "A szappan és én" fülecske)  legyen kedves jelentkezni (név, honlap / blog címe, email cím).

A szappan csomag tervezett útnak indítása egy hónap múlva, február 24-én lesz!

p.s. 
A szappan csere-program február 24-én elindult. 
A programra való jelentkezés lehetőségét emiatt március 02-ával lezártnak nyilvánítom - már csak amiatt is, hogy belátható legyen a vége. :)

Alább egy kis válogatás - ízelítő a világ körüli szappan csere-projekt részvevők blogbejegyzéseiből:
(Kattints a képekre a nagyobb mérethez.)

http://jenorasoaps.blogspot.com.au/2012/05/soap-travel-arrived.html


http://seifenhaus.blogspot.hu/2012/04/soap-travel-around-world.html


http://karenkiwi.blogspot.hu/2012/06/international-soap-travel-box.html
0bfe5201, Uploaded from the Photobucket iPhone App

http://byswanee.blogspot.hu/2012/05/la-soap-travels-box-est-la.html


http://blog.brinybarsoap.com/2012/04/soaptravel-is-in-pittsburgh.html


http://bbeessoapsite.blogspot.fr/2012/03/soaptravel.html


http://haciendojabon.blogspot.fr/2012/02/jabones-viajeros.html#h=775-1390482726225


http://gartenzwergstun.blogspot.fr/2012/02/soap-travel-3-soaps-on-way-round-world.html


http://soapsession.com/blog/2012/02/14/soap-travel-project-jen-suis/


http://sironasprings.wordpress.com/2012/01/22/sisterhood-of-the-traveling-soap/


http://senmisoaps.blogspot.fr/2012/01/soap-travel-in-netherlands.html


http://thesoapbar.blogspot.fr/2011/12/soap-travels-unveiled.html


Megjegyzések

  1. Névtelen1/29/2014

    Én szívesen csatlakozom, ha lehet róla szó... :):):)

    Omar Anyu

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagy örömmel veszem, kedves Omar Anyu! :)

      Törlés
  2. Én is csatlakoznék.

    Üdv, Kriszti

    VálaszTörlés
  3. Én is. mert nagyon tetszik az ötlet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Csikri! Kérlek, adj meg konkrétabb adatokat, hogy fel tudjam venni veled a kapcsolatot! (Írj privátban, a fenti bejegyzésben leírtam, hogyan...)

      Törlés
  4. Szeretnék én is csatlakozni !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ica,
      Kérlek, adj meg konkrétabb adatokat, hogy fel tudjam venni veled a kapcsolatot! ( Írj privátban, a fenti bejegyzésben leírtam, hogyan...)

      Törlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  6. Névtelen2/09/2014

    Szia!

    Mikor indul az első csomag? Lehet már tudni? Már várom....:)

    Üdv, Omar Anyu

    VálaszTörlés
  7. Névtelen3/01/2014

    Kicsit lemaradtam azt hiszem, csatlakozhatok még?
    Üdv: Bölömbér

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Bölömbér! Kérlek, adj meg konkrétabb adatokat, hogy fel tudjam venni veled a kapcsolatot! ( Írj privátban, a fenti bejegyzésben leírtam, hogyan...)

      Törlés
    2. Névtelen7/31/2014

      Szia! "Kicsit" későn reagálok a válaszodra, elnézést! Most láttam valahol, hogy új útra indult a "vándorszappan". Még mindig szeretnék csatlakozni, ha lehet. Nincs weboldalam, csak FB.
      https://www.facebook.com/profile.php?id=100005448527637
      Remélem jól linkeltem be! Köszönöm: Judit

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mosószappan recept / Laundry soap recipe

Mosás ügyében kész fejlődési vonalat jártam már be (nem biztos, hogy a végére értem még...), ahogyan a "mosószappan" cimkéjű bejegyzéseim mutatják. Jelenleg elégedett fázisban vagyok. Saját mosószappan, lereszelve, kiegészítve mosószódával, és szárazon (nem folyékony mosógélnek elkészítve) kerül a mosógép rekeszébe - vagy közvetlenül a ruhák közé szórva, sima ecetes öblítéssel, vagy ha hiányzik az illat, öko öblítővel. Fehér és színes ruháknál is nagyon szépen mos, általában 40-60 fok között megy a program. A történethez hozzátartozik, hogy több szappanos "kolléga" tapasztalata, gyakorlati tanácsai, mintadarabjai segítettek, akár interneten olvasva bejegyzéseiket, akár személyes üzenetváltás során - innen is köszönet nekik a sok segítségért! :) A mosószappanomat is hideg eljárással, kevesebb folyadékkal, tiszta zsiradékból, 0% superfat mutatóval, kevés illóolajjal készítem. (Lehet picit túllúgozni is pár százalékkal, 3-5 százalék bőven elegendő , a szappanka

Borotvaszappan 2.0. recepttel / Shaving soap 2.0 with recipe

Elfogy végre az első verziós borotvaszappan utolsó darabja is. Így eljött az alkalom, hogy továbbfejlesszem az eredeti receptet. A tapasztalatok alapján egy, az arcon szépen felhabosítható, jól kezelhető szappan volt, és a Párom bőre borotválkozás után igencsak ápolt, hidratált és puha lett. Ez szuper! :) Ami problémaként jelentkezett, a több hónapja tartó mindennapi használat eredményeképpen, az a megerősödött és gyorsabb borosta-növekedés. Ez már nem annyira... :( Ennek eredetét a szappanba beletett, jó sok ricinusolajban látom. Ezt már rögtön az első "tünetek" idején sejtettem, és most eszerint módosítottam a receptet, kihagytam belőle. A folyadék gyógynövény-főzete a rozmaring és kamilla mellett jó sok körömvirággal gazdagodott. Ápol, gyógyít, regenerál, igazi csodanövény. Tettem bele kevés fehér agyagot - azt gondolom róla, amellett, hogy tisztítja a bőrt, feltöltheti némi ásványi anyaggal, és mivel a leggyengédebb agyagként nevezik, még az érzékeny bőr is szer

Mézes kamilla-körömvirág szappan receptje / Honey Chamomille-Calendula soap recipe

A szappankészítő tanfolyam után a Mézes Kamilla-Körömvirág szappan volt az első, amit  otthon, egyedül elkészítettem, és azóta is az egyik legkedvesebb szappanom. Kinézetben van némi fejlődés... Pár gondolat, ami a készítés során a tapasztalataimból ered: mézes-méhviaszos szappanról van szó, így a túlmelegedés veszélye fennáll. A formába kerülés után a szappantömb felügyeletet igényel, a zselésedés és a túlmelegedési szakasz általában kb. 4-6 órával később kezdett jelentkezni (látszik a zselésedés, és enyhén fel is púposodik a massza közepe), ilyenkor az segített, hogy hűtőbe tettem, akár többször is 10-15 percre a tömböt, így próbálva szabályozni a hőmérsékletet. Ez eddig bevált.  gyógynövényt lehet a masszába keverni, friss állapotában (bár így bebarnul), szárított és őrölt formában csak nagyon keveset javasolnék. A második adagba például túl sok kamillát tettem, az illata remekül érződött, de használatkor kellemetlenül dörzsölte a bőrünket. Ha a tetejére kerül, szép