2/21/2014

Bodzavirág szappan virágporral / Elder flower and Bee Pollen soapTavaszi vágyakozás szappan született.
Szárított bodza virágokból készült egy adagnyi egyfajta virágvíz-szerű (nem forráztam le teának, csak beáztattam fél napra). Nem olyan, mintha friss virágból készült volna, a színe sötét, de az illata ott van.
A másik ötlet-adó a virágpor. Ez azóta tervben van, mióta olvastam Andrea bejegyzését az Angyalom Szappan-on. Hát, az sem most volt – de ott tartottam masszívan a kipróbálandók képzeletbeli listáján.

A színek terv szerint egy rész fehérített, abban sárga színű virágpor-szemek, egy rész natúron hagyva, abban sötétebb virágpor szemek (igen, valaki volt olyan türelmes/megszállott, és kézzel szétválogatta… persze, a végeredményen ez nem látszik, így szinte felesleges is volt...) és egy pici rész zöld, mica porral színezve. Illat-keverék ilang-ilang, édesnarancs, petitgrain, vanília kivonat és kubeba illóolajokból, friss és vidám.

A harmadik ötlet, egy újabb mintázás. Ezt is mióta ki kellett volna próbálni! A kedvenc írországi szappanozó kollégától lesve, a Celine-féle „Spoon swirl”, azaz ahogyan ő jellemzi: "kanál a szappanban" minta. Videó szerencsére több is van, maga az eljárás szinte gyerekjáték.

Viszont szerintem vannak olyan minták, amiknek külön pszichológiája van. Arra gondolok, hogy ott állsz egy tömbnyi félkész szappanmassza felett, amiről tudod, hogy belül csodaszépen rétegezted. És ha így hagynád, akkor is teljesen rendben lenne. A kanál a kezedben – bele merd-e nyomni? És ha elrontod, ha túlkevered, …? Hosszúak ezek a másodpercek... 
Aztán persze nagy levegő, és „Bátraké a szerencse”!


Mire megérik, tényleg tavasz lesz. J

2 megjegyzés:

Márvány mintás szappanok / Marble wave soaps

Az a jó a szappankészítésben, hogy ha egynél több szín van a masszában, abból már lehet mintát alkotni, tucatnyi félét. A legegyszerűbb sza...