2/27/2014

Konfetti szappan rizsvízzel / Confetti Soap with Rice Water

Két nagyszerű "ötlet"- indító cikket láttam egyazon napon.
Az egyik egy tavaszias hangulatú, igazán kellemes összhatású és igencsak egyszerű elkészítésű tarka szappan, amely a The Soap Mine -on csodálható meg, mint Vicky alkotása.
Pont volt a szappanpolcon egy jó adag félretett rózsaszínes szappanreszelék, aki valaha "Rooibos Red"-ként kezdte, és egy utolsó darab a csikos Lila levendula szappanomból.

A másik bejegyzés egy ázsiai szappanról szólt, ami rizstejjel készült. Erre azért kíváncsi lettem. Rizstej, esetleg rizsvíz (vagy rizslé) mint szépségápolási tipp? Igen, erről van szó. Hivatkozások egyszer Swati-tól a Perfect Skin Care for you-ról :  itt (jó kis videóval a végén), Antal Valitól:  itt és Takács Nóritól  a "Hogyan legyek jó nő" sorozatból: itt (szintén jó kis videó).


Akkor lássuk a kombinációt:
A szappan folyadék-alapja jázmin rizsből készített rizsvíz. Az olajok a "szokásos", hidegen sajtolt napraforgóolaj, kókusz- és pálmavaj. A massza világosítására most cink-oxidot tettem bele, más mint a titánium-dioxid, de más hatást is várok tőle. A massza kettéosztva, egyik felében landoltak a színes reszelékek, és jöhetett is a rétegezés szép lassan, kanalanként... :)  Illatában narancs, citrom és menta illóolajok, picike ilang-ilang a végén.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Márvány mintás szappanok / Marble wave soaps

Az a jó a szappankészítésben, hogy ha egynél több szín van a masszában, abból már lehet mintát alkotni, tucatnyi félét. A legegyszerűbb sza...