2/11/2014

Szappanbarátok - a Szappankészítők Klubja / Soaping Club for Soapmakers

Mindig irigykedve olvasom a Great Cakes Soapworks blogon, az Amy Warden által kitalált és menedzselt SoapChallenge Club programokat. Jó feladatok, szuper szappanok, folyamatos inspirálódási és fejlődési lehetőség. Nem fórum, nem ötletelés, csak célzott tanulás és alkotások a javából.
Ez abból áll, hogy havonta/kéthavonta kitalál valamilyen szappankészítési technikát vagy feladatot, amire benevezhetnek a tagok, megkapják a technika bemutatását videón és/vagy leírásban, mint valami továbbképzésen, majd fotókat küldenek a témában megálmodott szappanjukról, szavazással lesznek a helyezettek, akik felajánlott ajándékokat kapnak. A klub maga tagdíjas, azaz csak az vehet részt az online továbbképzéseken és versenyen, aki azt előre befizeti.
(Az ötlet amúgy zseniális, üzletileg is. Az a baj, hogy nem én találtam ki… J Viszont itt köszön vissza az, hogy a tudás-átadást lehet üzleti alapon is megvalósítani, és lehet terjeszteni szabadon is. Mindkettő rendben van, kinek mi van megírva… J)
Egy hasonló – „csak úgy” ismeret-terjesztéses – folyamat elindítását, megvalósulását szívesen láttam volna hazai körülmények között is. És aki jól kíván, annak valóra is válnak a vágyai! J

Nagy örömömre ráleltem – megismerkedtem Omar Anyuval a Tiszta Szívvel Szappanműhely weboldal szerzőjével, és az ő kezdeményezésével létezik a Szappanbarátok Klubja, ahol a külföldi mintához valamennyire hasonlító, de annál barátibb, kötetlenebb program-terv várja a szappanosokat.

Ez itt a reklám helye: a klub-tagság egyelőre nyitott még, van még hely szívesen csatlakozó szappankészítők számára! J
Kapcsolat felvétel helye: admin@soaps-and-co.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Márvány mintás szappanok / Marble wave soaps

Az a jó a szappankészítésben, hogy ha egynél több szín van a masszában, abból már lehet mintát alkotni, tucatnyi félét. A legegyszerűbb sza...