12/29/2014

Pink és barack szappanok recepttel / Pinky apricot soaps with recipe

   Azóta, hogy az első joghurtos szappanokat elkészítettem, őszintén kedvelem mint szappan hozzávalót, és leteszem a voksom a joghurt mellett. Nagyszerű selymes és krémes szappanhab, fürdés után pedig pihe-puha bőr a jutalom.
   Az ünnepek előtt az egyik drogéria üzletben  megjelentek új HK mintás szilikonformák - nem tudom, miért vonzódom ezekhez a "műmacskákhoz"... mindegy, KELLETT egy doboz nekem is - és azon frissiben felavattam egy adag kényeztető szappannal. Attól kényeztető, hogy a szeretett ápoló növényi olajokon kívül a fent említett joghurt is belekerült. Az illat egy fantázia-keverék: "Sanddorn" (homoktövis) parfümolaj, nemrég érkezett, hát nagyon fini! :)
   A színek magenta rózsaszín és sárgabarack mica poroknak köszönhetőek, melyeket némi olívaolajban oldottam fel az elosztott masszákba keverés előtt. A mintázás egy egyszerű "in-the-pot swirl" (a 6. perctől érdekesebb), nálam ugye két szín játszik az alap fehéren kívül.
Elég sok masszám lett, így még rózsaformára is futotta.Miből készült? (az alábbiakat CSAK hozzáértők részére a megfelelő szappankészítési eljárás ismeretében, és utalva a kismillió helyen megtalálható biztonsági előírások betartása  mellett)

150 gr desztillált víz
70 gr NaOH
4 * 125 gr kókuszolaj, pálmaolaj, olívaolaj, napraforgóolaj
30 gr joghurt (hűtő hideg, a 42-45 fokos olajokhoz adva közvetlenül a lúgos oldattal való összeöntés előtt)
1 mokkáskanál titánium-dioxid (mokkáskanálnyi desztillált vízzel kikeverve)
pink és barack mica porok, kb. 1/2 mokkáskanálnyi adagok
100 csepp "Sanddorn" parfümolaj

... ... ... 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Márvány mintás szappanok / Marble wave soaps

Az a jó a szappankészítésben, hogy ha egynél több szín van a masszában, abból már lehet mintát alkotni, tucatnyi félét. A legegyszerűbb sza...