2/09/2015

Bálint-napra véletlenül / Accidentally for Valentine's DayEz a kellemesre sikerült szappan abszolút nem-tervezetten, a váratlan körülmények kihasználásával készült.
Úgy kezdődött, hogy öntöttem egy tucatnyi rózsaszín mini-szívecskét, amit kerek szappanok tetejére gondoltam dísznek. És úgy jártam, hogy rózsaszín helyett korallos-narancssárga szíveket találtam másnap a formákban. Így még nem jártam, nem is értem, a színezék máskor már bizonyított, a szilikonforma új, talán gagyi az anyaga? vagy túlmelegedett a massza? - ki tudja... tehát lett egy halom egészenmásmilyen szívecském, ugrott az eredeti terv. Újratervezés - készült egy belekevert szappanforgácsos, zöld színezővel megbolondított in-the-pot-swirl szappan, a szívecskéket szépen egy sorban beleágyazva a massza közepébe.
Sokkal jobb lett, mint amit előzetesen gondoltam róla, tapsikoltam szeletelés közben, annyira tetszenek. Tavaszt idéző, finom mintájú, vidám daraboknak látom őket. A véletlen baleset jól alakult! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Márvány mintás szappanok / Marble wave soaps

Az a jó a szappankészítésben, hogy ha egynél több szín van a masszában, abból már lehet mintát alkotni, tucatnyi félét. A legegyszerűbb sza...