5/01/2015

Joghurt és bodza szappan Spinning Swirl mintával / Yogurt&elderberry flower soap with Spinning Swirl

Hát engem is megfogott magának a legújabb mintázási technika, muszáj volt kipróbálni.
Az utóbbi hetekben szépen végighaladt a szappanosok között a világon, számtalan bloggernél megjelent, még a Soap Challenge-en is.A minta nagyon egyszerű, és abszolút változatos, előre megtervezhetetlen.
A bemutató videó a Youtube-on elérhető: https://www.youtube.com/watch?v=wiF_udFPvcA

A választott szappanreceptem tavaszt idéz, a bodza már nyílik mindenfelé, de nekem még a tavalyi gyűjtésből bőven maradt, így szárított bodzavirággal készítettem főzetet. A frissességet citrom illattal képzeltem el hozzá.
Régen készült joghurtos szappan nálam, és eszembe jutott a citromos joghurtszappan, amit Evik blogján, a Curious Soapmaker-en találtam.  A receptet követve (ami nagy szó nálam, mert hajlok a variálgatásra), a bodzafőzetet és a joghurtot kimérve, muffinformákban lefagyasztottam az előző napon, és másnap a lúgot óvatosan, apránként feloldottam benne - szép napsárga lett az oldat.
Az olajok kókusz- és olívaolaj, semmi más.Az illat csupa citrom! A minta végett kurkumaport tettem a massza harmadába - ezt még sohasem használtam, örültem a narancsos végeredménynek. (Használat közben nagyon finoman dörzsöl, jó érzés.) Közepesen hígra hagytam a masszát, hogy szépen tudjon keveredni.
A Spinning swirl-t élvezet csinálni, de szerintem tudni kell időben abbahagyni, talán ez az egyetlen csapda benne.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Márvány mintás szappanok / Marble wave soaps

Az a jó a szappankészítésben, hogy ha egynél több szín van a masszában, abból már lehet mintát alkotni, tucatnyi félét. A legegyszerűbb sza...