7/11/2015

Szappanok a klubból / Soaps from the Club

A városban, ahol lakom, a velem egy tanfolyamon végzett ismerősökkel megalakítottuk (talán tavaly, vagy tavaly előtt?) a nem hivatalos helyi szappanbarátok klubját. Rendszeres időközönként összejövünk egy-egy kávéházi szakmai beszélgetésre, megmutatjuk friss alkotásainkat egymásnak és ötleteket cserélünk. Most viszont -hála egyikünk baráti felajánlásának és szervezésének - egy házi "műhely-bulit" rendeztünk, ahol családias, de jól felszerelt, profi környezetben közösen szappanoztunk egy jót. Vidáman és kreatívan összehoztunk kb. 10 kilónyi szappant... :)
Az receptünk nosztalgiából a tanfolyami "alap": 250-250 gr olívaolaj, kókuszolaj, pálmaolaj és napraforgóolaj, 360 gr desztillált víz és 140 gr lúg. Viszont az adalékokkal, színezékekkel és illatokkal variáltunk kedvünk szerint!


Készült 1.  natúr kakaóvajas szappan "sütőzős (CPOP)" módszerrel, 2. aktív szenes zöldtea illatos szappan, 3. zöldfűszeres sós szappan zsályával rozmaringgal, 4. málnaillatú selyem szappan rózsaszín mica porokkal, 5. az előző testvéreként egy másik zöldfűszeres, viszont kecsketejjel készítve, 6. és hengerbe öntött, zöld és sárga, banán illatú Banános Joe névre keresztelt szappan "tölcséres" technikával.

A képeken már a szeletelés utáni első pillanatfotók, és otthon a pecséttel díszített ajándék darabjaim - szuper nap volt, és annyit már most tudunk, hogy ősszel folyt. köv.!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Márvány mintás szappanok / Marble wave soaps

Az a jó a szappankészítésben, hogy ha egynél több szín van a masszában, abból már lehet mintát alkotni, tucatnyi félét. A legegyszerűbb sza...