9/21/2015

"elfuserált pillangómintás" Kávé & Menta szappan / "Ogre butterfly" Coffee & Mint soap

Az ember megtanulja, mi a mértékletesség, ha megtapasztalja, mi a mértéktelenség. Ez a gondolat teljesen igaz a legutóbbi szappanjaimra, valamint létjogosultságot is ad nekik (azaz nem reszelem le és olvasztom újra az egészet...).
    Azzal a szándékkal láttam neki az alkotásnak, hogy legyen egy kávés "dörzsölős" szappan, menta illattal, és ha már itt van egy új tömb, gyakoroljuk kicsit a pillangós mintát.
   Valamiért a kávéillatot is bele akartam csempészni. Így nemcsak egy adagnyi lereszelt kávészappan forgácsot adtam a masszához, hanem frissen őrölt kávéport is. Ez túlzás volt, igazán, meg némiképp fölösleges is. Ez nem elég, hanem kitartottam a mintázási gondolat mellett is, zöld kozmetikai pigmentet (a menta illattal harmóniában) kevertem egy pici kivett natúr masszához. Ez makacsság volt, mert láthattam volna a kávés masszán, hogy abban most kár erőltetni bármilyen mintát is, olyan sötét barna lett.
   Megcsináltam, mert a mintát gyakorolni kell. De másnap a szeletelésnél persze már nem voltam boldog, az biztos. Sehol egy "pillangó", csak némi zöldes derengés.

Viszont az érési idő leteltével, a teszt mosakodásnál bebizonyította,  hogy nem a külső számít...! Ha van szappan, amire azt mondanám, hogy 100% testradírozó, gyengéden de dörzsis, akkor ez az. És a menta illat diszkréten, de ott van. Szóval Shrek így költözik a fürdőszobába.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Márvány mintás szappanok / Marble wave soaps

Az a jó a szappankészítésben, hogy ha egynél több szín van a masszában, abból már lehet mintát alkotni, tucatnyi félét. A legegyszerűbb sza...