11/17/2015

3D-s Levendula / 3D Lavender

Nosztalgia hetet tartok. Lapozgatom a kis receptes füzetemet, és válogatok azok között a szappanok között, amiknél ":)" vagy "*ez jó!" bejegyzést írtam fel utólag.

Így elkészítettem a citromos levendula szappanom remake-jét, azzal az elegáns arany díszítéssel, aminél kevés szebbet tudok jelenleg. (Hála és köszönet ismételten a The Soap Bar és a Mossy Creek bloggereinek a glicerines trükk megosztásáért.) A lényeg, hogy a mica por glicerinben van elkeverve, és így kerül a frissen öntött szappan tetejére. Miközben a szappan szilárdul, a glicerin beszívódik, és nagyon szép "besüllyedt" mintát ad.
A szappan receptje szinte mindenben az, mint először - alapolajok, ricinusolaj a nagy krémes buborékokért, zabpehelyliszt egy kis extra bőrápolóként, pici oldott selyem a luxus feeling-ért, citrom illóolaj -fele-fele arányban a levendulával, és laza öntéses minta, amit még Celine csodás videóiból (The Soaperstar sorozat a yútyúb-on) tanultam.
Hát nagyon szép lett, az illata pedig remek. :)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Márvány mintás szappanok / Marble wave soaps

Az a jó a szappankészítésben, hogy ha egynél több szín van a masszában, abból már lehet mintát alkotni, tucatnyi félét. A legegyszerűbb sza...