11/13/2015

A konfetti szappan varázsa / Miracle of Confetti soap

Ez már nem az első ilyen bejegyzés (és valószínűleg nem is az utolsó). Szappanszeletelés után, pár nap elteltével szeretem a szappan éles, kemény széleit megfelelő célszerszámmal leszedni. Így mindig van szappanszéle gyűjtve egy külön kis dobozban. Nem dobom ki, nekem ez ugyanúgy értékes. Néha már színek szerint külön teszem ezeket, gondolva arra, hogy mintázásnál még kreatívabban lehessen felhasználni. A következő szappanokban vagy így, vagy úgy igyekszem belecsempészni, így nálunk a "konfetti" szappan teljesen megszokott, szükségszerű, de kedvelt minta.
Ráadásul meg vagyok arról győződve, hogy a konfetti szappan mindig jobban és krémesebben habzik, mint a "sima" szappan, mert annyiféle más szappan pakolódik bele, azok minden extra tulajdonságával.


Mivel elég gyakran készül ilyen szappanom, kezdtem már azt gondolni, hogy ezek egyfajta "másodrendű" szapik, mint amilyen az újrahasznosított papír vagy a zöldség-és gyümölcshéj a komposztban... De nem, hiszen ha nézelődünk az interneten ilyen témában, hát szebbnél szebb konfetti szappanokat készítenek mások is! Ez megnyugtatott.Így megint van kétféle újonc a polcon, egy nőies és egy pasis fajta, ha már lehet választani. A lányos pasztell és hársfa illatú, csillogó kis pecséttel díszítve. Igazán bájos. A másik sem olyan durva, de legalább mentás, és zöld.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Márvány mintás szappanok / Marble wave soaps

Az a jó a szappankészítésben, hogy ha egynél több szín van a masszában, abból már lehet mintát alkotni, tucatnyi félét. A legegyszerűbb sza...