11/09/2015

Megint Három-az-Egyben szappanok /3-in-1 soaps again

Eltelt egy kis idő a legutóbbi bejegyzés óta. Pedig készültek szappanok, nem is egyféle!
Viszont annyi minden történt az elmúlt hetekben, hogy csak lassacskán jutottam oda a fényképezésig, anélkül pedig nincs posztolás, ugyebár?

Például készítettem megint Három-az-Egyben szappanokat. Ilyen már volt egyszer, miszerint egy nagyobb adagnyi szappanmasszából a különféle hozzáadott alapanyagok révén végül teljesen eltérő szappanokat kaptam. Szerintem megéri a többlet-munka az elején, mert roppant hatékonynak hiszi az ember magát a végeredmény láttán. :)Elkészítettem egy sima alapreceptet és a variációk szerint 
  • az első aloe-citrom, amihez aloe gél (én készen kapható, flakonos változatból használtam egy kiskanálnyival), zöld agyag, valamint bergamott és citrommirtusz illóolajok kerültek. Friss és élénkítő az illata, és szép nagy buborékosan habzik. 
  • a második kávéforgácsos (egy régebben készült kávés szappan lereszelve, amit csak belekevertem a masszába), nagyon enyhén dörzsölős. Isteni tömjén és mirha illattal (külön ilyen illatolaj kapható), ami egyszerűen megunhatatlanul finom.
  • a harmadikhoz pedig rózsaszín agyagot, olvasztott sheavajat adtam, kevés rózsa illattal bolondítva, csak diszkréten, lányosan.
Nos, ezek abszolút praktikum szappanok. A lapos muffin forma miatt kézbe illők, összetételükben semmi túlzás. Mégis egyediek, és csak csipetnyit, de flancosak.
Gondolom (sőt biztos), hogy más szappankészítő is van így néha - a sok remekbe szabott, megkomponált, ügyes alkotás között megfér a "szimplán csak szappan" is!
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Márvány mintás szappanok / Marble wave soaps

Az a jó a szappankészítésben, hogy ha egynél több szín van a masszában, abból már lehet mintát alkotni, tucatnyi félét. A legegyszerűbb sza...