11/17/2015

Nevonia szappan / Nevonia soap

Megint egy "dove" & "nivea" szappan, de most téliesített design-nal. Ez is egy olyan szappan, amiből már akkor lehet készíteni a következő adagot, amikor az előzőt kiszedtem a formából. Annyian kérik barátok, családtagok, hogy nekünk alig marad - pedig mi is szeretjük nagyon!
A recept egy kedves olasz hölgy, Benedetta  videója alapján készül, és ötvözi a szappan- és a krémkészítés elemeit, emulgeátor is szerepel az összetevők között. A videóhoz képest ez egy gyorsan szilárduló recept, nem igazán lehet révedezni készítés közben, fürgén kell a formába önteni. Legalább is nálam ez így van, de valószínűleg az amúgy fantasztikus illatú "Nevonia" parfümolaj (a Behawe Naturprodukte-től) is rásegít erre és az (is) gyorsítja a masszát.

És - mint ahogyan a fotókon látszik - ez az öntés úgy sikerült, hogy mindegyik szappan "gyönyörű" glicerin folyókkal teli. Bár amióta Auntie Clara-nál olvastam róla, már egyáltalán nem bánom, sőt még tetszik is.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Márvány mintás szappanok / Marble wave soaps

Az a jó a szappankészítésben, hogy ha egynél több szín van a masszában, abból már lehet mintát alkotni, tucatnyi félét. A legegyszerűbb sza...