12/01/2015

A Háromkirályok ajándéka / Gifts of the Magi

Ünnepi hangulatú szappan, amit leginkább a hozzá használt illat ihletett. Van egy szép nagy üveg "tömjén & mirha" illatom; meleg, telt, puha, enyhén édes, mégis friss.  Én beleszerettem az első szippantásra, de másoknak is nagyon tetszett eddig.
Ha már a két összetevő megvan, már csak aranyat kell varázsolni a szappanba - ezt a kellemesen csillogó arany és bronz mica porokkal könnyen meg is lehetett tenni. Nemcsak a tetejére (ott trükkösen glicerinnel elkeverve, hogy szépen beleszívódjon és 3D-s mintát adjon ki), hanem a szappanba is mintaként belekerült.

A mintázáskor kipróbáltam végre egy új technikát, amit a Soap Techniques oldalon találtam, az úgynevezett "Feathered in-the-pot" mintát. Először készít egy "in-the-pot swirl"-t (magyarul talán "edényben mintázás") az alap masszához egyéb színeket adva, majd miután egyszer megkeveri a masszát, a kibélelt formának csak az egyik sarkában önti bele a masszát, nem mozgatva sem előre, sem hátra, maradva végig azon az egy ponton. 
Nagyon szép, vékony toll-szerű mintát ad, azonkívül nagyon egyszerű kivitelezni is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Márvány mintás szappanok / Marble wave soaps

Az a jó a szappankészítésben, hogy ha egynél több szín van a masszában, abból már lehet mintát alkotni, tucatnyi félét. A legegyszerűbb sza...