9/27/2017

"Határtalan" körömvirág szappan / Calendula soap beyond borders

   A selymes körömvirág szappanom nem újdonság - közönségkedvenc, minimum dupla adaggal készítem, kevesebbet nem érdemes.
Egy különleges utazás emlékére most olyan körömvirágból készült, ami nem itthoni, de mégis olyan...
   Sokan tudják, milyen érzés Magyarországról Erdélybe, Székelyföldre utazni - átléped a földrajzi határát egy másik országnak, de Erdélybe érve megint "otthon" érzed magad, magyarként a testvérekhez érkezel, magyar szó és szeretet fogad.

Meglátogattuk a szentábrahámi gyógynövénykertet, amit "csodakert" becenévvel is illetnek, és van is alapja - csupa szeretet az a hely! Ámulatba ejtő az a sokféleség, ami a gyógynövények között fogadja az embert, a növényeken is látszik hogy remekül érzik ott magukat, és hozzáértő gondos kezek készítenek itt szárítmányokat, teákat, fűszereket. 


   Igyekeztem nem üres kézzel eljönni onnan, gondoltam a szappanokra is (természetesen), így körömvirágból is lett most raktáron elég. Az őszi szappanozós szezont nyilvánvalóan vele kellett megkezdeni.
A szappan csinos lett, finom lett, és egy kicsit belecsempésztem a gyógynövénykerti látogatás szép emlékeit. Fürdés és használat közben szívesen és szeretettel gondolhatok az élményekre.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Márvány mintás szappanok / Marble wave soaps

Az a jó a szappankészítésben, hogy ha egynél több szín van a masszában, abból már lehet mintát alkotni, tucatnyi félét. A legegyszerűbb sza...