A SZAPPAN ÉS ÉN / Me and my soaps

Bemutatkozom, Kiss Eszter vagyok, hobbi szappankészítő.
Az Eszti Szappanszertár blog azért született meg, hogy helye legyen a sok-sok elkészített szappannak, ötletnek, sztorinak, ami a szappankészítéssel kapcsolatban velem történik. Írok szappankészítési technikákról, gyógynövényekről, alapanyagokról.
Az egész úgy kezdődött, hogy mivel eléggé érzékeny és száraz bőröm van, először kézműves szappanokat kezdtem használni. Utána jött a gondolat, hogy esetleg én is el tudnám készíteni.  Akkreditált tanfolyamon megtanultam a szappankészítést, amiből azután lelkes hobbi alakult.
Az elején mindenben szappan alapanyagot láttam, de tájékozatlan voltam a gyógynövények, hatóanyagok világában. Tudni akartam, pontosan mit és mire, és főként hogyan lehet vagy éppen nem lehet használni!  Így nagyon hamar hivatalos tanfolyamon találtam magam, sőt a gyógynövény-szakértői képzés mellett a teljes természetgyógyász alapképzést, azóta pedig egyéb képzettségeket is (Aromaterápia, Bach-virágterápia,  Reflexológia) szereztem. Végzett fitoterapeutaként, igyekszem a természetes ápoló hatásokat gyógynövények segítségével a szappanokba csempészni. De már valóban a hatásosság és a hasznosság szintjén, olyan szappanokat készítek amiknek értelmét látom. A krémek készítése már egyértelmű volt, hogy nem maradhat ki, így elmentem egy kencekészítő tanfolyamra is, utána pedig továbbműveltem magam az interneten.
Elsősorban a családomnak, barátoknak, ismerősöknek készítek szappanokat. Nem lettem "hivatalos" kézműves szappankészítő, több okból is. Ez nekem nem business, nem azért csinálom. Örülök annak, hogy a szappanjaim egyediek, mindig aktuálisak. A mostmár több, mint kétszáz öntésben nem nagyon volt két egyforma, pedig minden öntés receptje megvan! A szappanjaim nagyon személyesek, a felvágás, csomagolás, cimkézés, minden lépés otthoni környezetben, "diy craft"-ként valósul meg, citerahúros szeletelővel, szalagokkal, saját grafikás papírokkal...és ez a jó benne.
 Odavagyok a szappankészítő és krémkészítő blogokért, sokat látogatok rendszeresen. Az új technikákat, trükköket igyekszem kipróbálni, és ami jól sikerül arról írok is. Az a lényeg hogy a tudás szabadon terjeszthető, a siker öröme pedig megosztható legyen. Szeretem a szappanosok baráti közösségét, én is igyekszem folyamatosan fejlődni, mindig tanulok más szappankészítőktől is.Válogatás 2014.

Válogatás 2013.

Az "Elsők" ... :) 
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Márvány mintás szappanok / Marble wave soaps

Az a jó a szappankészítésben, hogy ha egynél több szín van a masszában, abból már lehet mintát alkotni, tucatnyi félét. A legegyszerűbb sza...