9/11/2013

Chlorella algás szappan / Soap with Chlorella

Az én Drága Párom eddig mindig keresett magának az elkészült szappanok között olyat, amit illatban-kinézetben hozzávetőleg elfogadhatónak talált. Az összetételre nem volt soha panasz, de meg akartam lepni végre egy olyan igazi "pasis" illatú szappannal, ami az általa használt parfümökre is hasonlít némiképp.
Van egy olyan internet oldal, ahol a parfüm világmárkák összetételére rá lehet keresni, mint valami lexikonban. Tudtátok?
Így a kedvenc parfümök némelyike, amelyikben nincs túl sok elérhetetlen vagy lehetetlen összetevő, megfelelő illóolajokkal némileg szappanban is előcsalogatható. Legalább is ezt gondoltam ki.
Az Ő szappanja tehát kapott egy kis gyógynövényes folyadék-alapot diólevélből, rozmaringból és kamillából, ápoló sheavajat és kakaóvajat a kényeztetés végett, mintának egy csipetnyi Chlorella algás bolondítást, és a választott illóolajok a cédrus, a szantál és a bergamott.
Hát, nekem tetszik nagyon. Remélem, majd Neki is. :)
Márvány mintás szappanok / Marble wave soaps

Az a jó a szappankészítésben, hogy ha egynél több szín van a masszában, abból már lehet mintát alkotni, tucatnyi félét. A legegyszerűbb sza...