11/13/2013

"Last Minute" karácsonyi szappanok / "Last minute" Christmas soaps

Úgy adódott, hogy még két kívánságot teljesítenem kellett az ünnepekig - legyen mézes kamilla-körömvirág és jázminos szappan is.
Még éppen belefért az időbe. Az élményfürdés így garantálható karácsony első napjára - december 25-re.
A tegnap esti ténykedés "gyermekei": 


A jázminos egyszerű szappan alapot kapott (annyira nem is egyszerű, olívaolajból pl. azt az isteni csipkebogyós maceráltat tettem bele, ami az ősz elején készült), némi ricinus olaj kiegészítéssel, a gazdagabb habzás miatt.
A massza egy részéhez hozzákevert gyönyörű mályva mica pigment adja a díszítést. Az illat pedig tiszta levendula és jázmin illóolaj eredménye. A minta a mostanában szokásommá vált "Mantra-hullám".

Jázminos levendulás szappan


A mézes kamilla-körömvirág a már ismertetett recept szerint készült. Csodálatos szárított kamillát sikerült nemrég szereznem, így nem is sajnáltam a főzetből, persze körömvirág is van benne elég, ami saját szedés. :) Termelői méz, ugyanonnan méhviasz, ennél természetesebb nem is lehetne. Az olajok között ebben is a csipkebogyós olívaolaj rejtőzik. Az illata "karácsonyos": fahéj, szegfűszeg, narancs és fenyő illóolaj adja. Minta, csillám, és kész is.

Mézes Kamilla-Körömvirág

 A felszeletelés képei:

Felsorakoztak a jázminos szappanok

A másik oldalról is előnyösek... :)

Gyönyörűen gélesedett mézes kamilla-körömvirág szappanok

A hullám minta csodásan néz ki, pici csillám is a tetejükön

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Márvány mintás szappanok / Marble wave soaps

Az a jó a szappankészítésben, hogy ha egynél több szín van a masszában, abból már lehet mintát alkotni, tucatnyi félét. A legegyszerűbb sza...