11/20/2013

Fahéjas Mézeskalács szappan / Gingerbread soap with cinnamon


Még mindig a téli szappanok sorozatnál tartok - ezúttal a mézes körömvirágos szappanom - melynek receptje is megtalálható itt - kapott egy kis "tuningot" és változott át fahéjas-citrusos gyönyörűséggé.

A szappan alaprecept nem változott, viszont egy részébe finom fahéj őrlemény került, ami már önmagában is illatossá teszi a művet, de az extra illóolajokat sem sajnáltam: mandarin, grapefruit, fahéj és szegfűszeg, melyek így együtt igazán fantasztikusak, meleg és barátságos jelleget adnak a szappannak.
Attól azért tartottam, hogy a fahéj miatt túlmelegszik a szappan, mivel méz is van benne, és majdnem sikerült is neki... 15 perc a hűtőben megoldotta a kérdést, utána megnyugodott a tömb a formában.

A fahéj illóolaj külsőleg is érvényesülő gyógyhatásai között szerepel, hogy antimikrobiális hatású, rovarcsípés enyhítő, vérkeringés-fokozó, hangulat-javító, enyhe afrodiziákum. :)
Habár mennyisége a szappanban nem olyan jelentős, magas vérnyomással betegeskedők, illetve kismamák, kisgyermekek, és érzékeny bőrűek részére kevéssé ajánlott. 

A mintázás a mostanában megszeretett  "öntéses technika" szerinti, amit kimondottan egyszerű kivitelezni, és élvezem, hogy a szeletelésig abszolut izgulhatok azon, hogy milyen eredmény született.

Amint a képen is látszik, a tömb így egyben még igencsak titokzatos:
Fahéjas-narancsos szappan tömb még egészben

Aztán az első szeletnél már lehet örömködni, és a többinél is szépen sorban, hiszen mindegyik különbözik a másiktól:
Fahéjas-narancsos szappanok már felszeletelve


Fahéjas-narancsos szappanok mintája picit nagyobb méretben

Karácsonyi szappanok, ding-dong, ding-dong... mivel már csak 5 HÉT VAN addig! :) :) :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Márvány mintás szappanok / Marble wave soaps

Az a jó a szappankészítésben, hogy ha egynél több szín van a masszában, abból már lehet mintát alkotni, tucatnyi félét. A legegyszerűbb sza...