11/27/2014

Shea muffin szappanok meglepetéssel / Shea muffin soaps with a surprise

Elérkezett ez a szappanöntés is - az első otthon elkészített szappantól eljutottam a 100-dik bejegyzéshez a receptfüzetemben, és ez valami különlegeset igényelt!
Tanakodtam is egy jó ideig, ugyan milyen különlegesebb darabbal lepjem meg magamat e szép esemény alkalmából? Végül úgy döntöttem, shea muffinok lesznek, habkoronával.
 Alapolajok, selyem, superfat-ként sok shea vaj, illata Frank 'n Myrh és levendula keveréke (isteni!).  A színezés nem sikerült annyira, de nem is fontos, úgyis mindenhol csillognak a rájuk szórt aranyportól...

A történethez hozzátartozik, hogy még nem csináltam habkoronát, sem szappanból, sem igazi habcsókból. Vásároltam szilikon muffin formákat és egy díszítő készletet is külön az alkalomra, és  tudtam jó móka lesz - persze számítottam némi maszatolásra és ügyetlenkedésre, de végül egész elfogadható lett.

Boldog századik öntést kívánok magamnak, és még sok ilyen szép kerek "évfordulót"! :)


Egy kis lelkesítő videót azért idebiggyesztek - magamnak is, az egyik Ariane Arsenault-tól (www.lafilledelamer.ca) hogy profin hogyan is néz ez ki:
https://www.youtube.com/watch?v=CVicIK4gaus ,
a másik az Edens Secret-től, csodaszépek ezek is:
 https://www.youtube.com/watch?v=io52Mh1zKb4


p.s. Két jellemző idekívánkozik még, ami a használat során tudatosult bennem. Egy: a shea vaj  NAGYSZERŰ dolog a szappanban is, igazán selymes és finom lett, öröm vele fürdeni!  Kettő: a muffin forma számomra tuti unpraktikus szappanként... amíg valamennyire le nem kopik legalább kerekded formáig, tiszta kínlódás, hogyan fogjam, forgassam mosakodás közben... csak én vagyok ezzel így?

a + meglepetés:
Miből készült?
180 gr desztillált víz
1 mokkáskanál barnacukor a vízben feloldva
70 gr NaOH
4 * 125 gr kókuszolaj, pálmaolaj, olívaolaj, napraforgóolaj
superfat: 2 teáskanál kb. 12 gr organikus shea vaj (felolvasztva az alap olajokkal)
illatként: 50 csepp "Frank'n Myrh" parfümolaj és 50 csepp levendula illóolaj
a színezés 1/2 mokkáskanál pink mica por némi olívaolajjal kikeverve és a masszához adva

2 megjegyzés:

Márvány mintás szappanok / Marble wave soaps

Az a jó a szappankészítésben, hogy ha egynél több szín van a masszában, abból már lehet mintát alkotni, tucatnyi félét. A legegyszerűbb sza...