4/06/2015

Egyszerű beékelt mintás szappanok / Simple embedded soaps

A legutóbbi bakihalmaz során termelt "szépségek" felszámolása folyamatban. Míg a glicerinfolyós Gésa szappannak, illetve az azóta mégiscsak egyben maradt Smilax szappanoknak megkegyelmeztem, addig a semmilyen színű kerek szappanok a kés alá kerültek. Nagyobb hasábokat és vékony rudakat is vágtam belőlük, és friss szappan öntésekbe rejtve, a minta részeként új lehetőséget kaptak.


Készült néhány levendulás, osztott mintás szappan. Használtam végre a forma elválasztómat, amit elkészítettem anno, és most jó ötletet adott, a középen elválasztott, kétszínű szappanhoz. És ha már az osztott mintát elkezdtem, egy kontrasztosabb, "sakktáblás" szappant is készítettem, a vékonyabb rudakból fektettem a váltakozó színű sávokba néhányat. Az illata is inkább fiús, levendula-teafa. Nem a legszebb, de legalább elfogadható kinézetű "selejt-mentő". :) Ami viszont igazán fontos eredménye a fenti munkának, az az, hogy rájöttem, mi okoz(hat)ta a legutóbbi problémát a Gésa szappannál is, és a seszínű kerek szappannál is! A sakktábla-mintás szappannál a fehér színhez szintén kikevertem némi titánium-dioxidot pici vízzel (mint ahogy eddig mindig) és végre! feltűnt, hogy pici csomókba áll össze, amiket nem tudtam szépen elkeverni. 
Akkor estem gondolkodóba, hogy pár hete vásároltam ezt az új csomag titánium-dioxidot, másik üzletben, és nem jutott eszembe, hogy leteszteljem.
A régi titánium-dioxidomnál valamikor az elején megnéztem, hogy vízben vagy olajban oldódó fajta-e, és az vízben oldódott jól, olajban csomós lett. Viszont a mostani újonnan vásárolt pont fordítva viselkedik, NEM vízben, hanem olajban keveredik szépen! Meg lehet nézni, a sakktábla mintás szappannál a fehér rész teljesen rendben is van, semmi glicerin-folyó, semmi szín-szétválás. 
Ezt is csak azért írom le, mert az okos más hibáján is tanul... :)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Márvány mintás szappanok / Marble wave soaps

Az a jó a szappankészítésben, hogy ha egynél több szín van a masszában, abból már lehet mintát alkotni, tucatnyi félét. A legegyszerűbb sza...