12/17/2015

Téli fehér szappanok / Winter White soaps

A név kötelez - íme, az újabb alkotások. Fehér szappanok, cuki téli figurás pecsét díszítéssel, amit utólag csillámporral kifestettem. Semmi bonyolult minta, csak a nyugodt letisztultság. Az illata zöld tea parfümolaj - friss, hűvös és kellemes.Azt már csak én tudom (illetve most már mindenki), hogy ők nem fehér téli szappanok. A készítés kezdetén, terv szerint és még a zigóta-állapotukban is "tall&skinny shimmy" mintás szappanok akartak lenni. Valahogy így.
(from: nourishinghandmadebodycare.wordpress.com)

Minden együtt volt, a jó kis olajok ( kókuszolaj, pálmaolaj, napraforgóolaj), selyem hogy legyen valami luxus-feeling, cukor a buborékosabb habjáért, fehér agyag, aktív szén mint színezők- fekete és fehér színekben gondolkoztam.
Aztán belekerült egy adagnyi zöld tea illat, és onnantól eldőlt, hogy "B" terv van. Olyan szinten és olyan őrült gyorsan összekapta gyakorlatilag egy tömbbe a szappanmasszát, hogy sírni kellett volna rajta! Így lettek fehér téli szappanok, ennyi. (Bár pont telihold volt, lehet hogy az kavart be... ááá, dehogy.)
De ezt ők nem tudják... mármint hogy nem azok, amik. Nekem pedig megmaradt a lehetőség és lesz is rá alkalom, amikor nekifutok még egyszer. Fent van a jövő évi bakancslistán. De hogy nem zöld tea illatú lesz, az is biztos! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Márvány mintás szappanok / Marble wave soaps

Az a jó a szappankészítésben, hogy ha egynél több szín van a masszában, abból már lehet mintát alkotni, tucatnyi félét. A legegyszerűbb sza...