1/31/2017

Szív alakú szappanok natúr színek mentén - "For Him" és "For Her" / Natural soaps in heart shape

Ezek amolyan Bálint-napi szappanok, természetes színekkel és sztearinsavval. 
Merthogy van egy kevés sztearinsav a fiókomban már jó ideje - azóta, hogy találkoztam a dandelionSeiffe bloggal, és azokkal a szépséges szappanokkal... Akkoriban a legtöbb receptjében volt sztearinsav, és kíváncsivá tett. Ami lényegi infót összegyűjtöttem róla, hogy a sztearinsav segít a szappant keményebbé tenni, amellett hogy kemény, dús habot is tudunk képezni belőle - nem hiába alap anyaga pl. a borotvaszappanoknak is. 
A receptben az össz-olajmennyiség 0,5%-át adja a sztearinsav, együtt melegítettem az olajokkal. Mivel hamarosan Bálint-nap lesz, és úgyis egyre nagyobb divat hazánkban is a sok szívecskés ez-meg-az, így miért is ne legyenek szív alakúak ezek a szappanok. Selyemmel és tejszínnel gazdagított. Az urak szappanja zöld agyagos és Bay Rum illatú -nagyon pasis. A hölgyek szappanja rózsaszín agyagos és GartenRose illatú. Szép lett mind, és a próba kézmosáskor kiderült, hogy lehet előre örülni, mert sok-sok habja lesz :)

A szappanmassza: 
6 db, kb. 100 gr-os szappanhoz
kókuszvaj 162,5 gr
sertészsír 61 gr
pálmazsír 61 gr
napraforgó olaj 119 gr
sztearinsav 2,5 gr
NaOH 61 gr
desztillált víz 132 gr + 2 gr tejszín
csipet Tussah-selyem pici darabokra összevágva
TiO2 2 kávéskanál :) (előre kikevert vizes szuszpenzióval dolgozom)
zöld agyag / rózsaszín agyag fél-fél evőkanál
és az illatolajok
Heart soaps with stearic acid
Valentine’s soaps with all natural ingredients, including stearic acid.
I have some stearic adic for a while – I bought it when I met dandelionSeiffe’s website and her amazing soaps. Nearly all her recipes include stearic acid, and I became curious of why.  I did some research and found that it can do some good with hardening the soap and making great strong leather. I thought I would give it a try. I used at the amount of 0,5 % of the total oils weight, and heated together with the oils.

Valentine’s Day seems to spread in our country as well, shops are full of everything (flowers, chocolates, etc.). So this time of the season I chose hearts to make, the recipe is enriched with silk and cream.  The "gentlemen" soaps are coloured with green clay and scented with Bay Rum fragrance oil - really cool.  For the "ladies" I used pink clay and GartenRose fragrance oil. All soaps are nice, and -as it turned out at the test hand wash - I can expect a lot of great bubbly leather. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Márvány mintás szappanok / Marble wave soaps

Az a jó a szappankészítésben, hogy ha egynél több szín van a masszában, abból már lehet mintát alkotni, tucatnyi félét. A legegyszerűbb sza...