10/11/2017

Lanolinos ajakápoló krém! / Lipcream with lanolin!

Ősz lett, hűvösebb lett - az ajkaim megérezték... a komolyabb ajakápolók időszaka elérkezett! Az alábbi krém valami nagyszerűre sikerült, rendkívül hatásos ajakápoló, puhítja, simává teszi, szinte függő lettem pár nap alatt...! :)
Láttam nemrégen egy arcápolós videót (ő most az egyik kedvencem), amiben az ajkakra éjszakára egy bizonyos kismamák által használt lanolinos mellbimbóvédő krémet javasolt, hogy attól aztán milyen szépen helyrejön reggelre. Hát az a bizonyos krém kapható nálunk is, és biztosan szenzációs összetételű az ultra-finom hiperszuper lanolinnal, csak az árával nem vagyok kibékülve teljesen.
Az ötlet viszont nem hagyott békén, kellett hogy legyen valami hasonló nekem is, egy kis tégely lanolin is lakik a  hűtőmben, így kerestem egy józan kis receptet és elkészítettem a Cosmio weboldalán található "Tápláló-védő lanolinos krémet".
Az ott megtalálható recept szerint - amit természetesen olyan alapanyagokkal készítettem, ami nekem itthon van -  hőálló üvegpohárban találta magát:
7,5 gr lanolin
12,5 gr mandulaolaj
2,5 méhviasz és
1,5 gr plurocare került (mert nekem ez van itthon) összemelegítésre, amihez később került már hevítés nélkül
2,5 gr natúr sheavaj, csak felolvadásig kevergetve.
Vízfázisként 27 gr csipkebogyó teát választottam, mert a hétvégén azt gyűjtöttünk, még friss és nagyon aktuális ebben az évszakban. A C-vitamin tartalmából nem hiszem, hogy megmaradt a kb. 70C-os hevítés során, egyéb hatóanyagai talán átvészelték... az enyhén narancsos színe megmaradt.
A lehűtéses kikeveréskor a Rokonsal-os tartósítás mellett még egy kapszula E-vitamin, és Mangós ajakízesítő olaj került bele 10 csepp, csakhogy ne legyen annyira "natúr".

A lanolinos ajakápoló krém :)
 
Két pici 30 ml-es tégely lett belőle. Könnyen kenhető és hamar beszívódó, de érezhetően tartalmas és sűrű krém, nagyon picike is elég az ajkakra. De én nem spórolok vele: mint egy maszkot, jó vastagon felkenem, és hagyom hatni! 1-2 perc amíg érezhetően a folyadék része a krémnek beszívódik. A maradék zsírosabb felét pedig finoman bemasszírozom, olyan mintha szájfényt tettem volna fel!
Én bevallom, kentem belőle a könyök-térd-sarok helyekre is, oda is működik. Tetszik, hogy van benne vízfázis, így érzem a hidratáló hatást és valóban puha és szép a bőr reggelre. Sőt, reggel is teszek egy keveset a rúzs alá, biztos ami biztos.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Márvány mintás szappanok / Marble wave soaps

Az a jó a szappankészítésben, hogy ha egynél több szín van a masszában, abból már lehet mintát alkotni, tucatnyi félét. A legegyszerűbb sza...