Ez most tehéntejes szappan. Márciusban még nem kapható házi kecsketej, kell a kisgidáknak. Házi tehéntej viszont mindig van.
A szappanokhoz mindenki kecsketejet használ - merthogy jobb. A Házikence Tanoda oldalán viszont olvastam, hogy a tehéntej és a kecsketej között nem akkora a különbség. Úgyis kipróbálom mindkettőt, most elsőre a tehéntej maradt.
Jó tanulói darabnak számít, sok mindent megtapasztaltam. A tej melegedése miatt azt kásás fagyottan kell előkészíteni a lúghoz. Amúgy szép sárgásra színezte a lúg, azután a szappanmasszába került méz is - gyakorlatilag nem sok értelme volt még a rózsaszín agyagot is erőltetni, a színét nem adta vissza egyáltalán. És elbíbelődtem a szétosztással, agyag belekeveréssel, talán tovább is kevertem a pudingosodásnál, alig tudtam belerétegezni a formába.
Jamie Oliver után szabadon, kinézetre olyan "rusztikus". Amivel nincs hiba, az a jázmin illat. Tagadhatatlanul.
Készül még a jövőben tejes-mézes szappan, de a következő szép is lesz. :)