4/15/2013

Mézes Rooibos / Honey Rooibos

A rooibos teáról közismert, mennyire jót tesz a bőrnek, gyógyítja, ápolja.
Bővebben itt olvashatsz róla: http://napidoktor.hu/cikk/84.16698/Mire-jo-az-afrikai-vorostea
De azért álljon itt egy idézet a Zöld teaház honlapjáról is:
"Dél-Afrikában a Rooibost az allergiás tünetek kezelésére is használják, különösen a szénanátha, az asztma, és az ekcéma ellen lehet nagyon hatásos. Szintén használják még bõrirritációk esetében is. A Rooibos fõzetét közvetlenül az irritált, sérült területre helyezik. A Rooibos tea anti-oxidáns anyagot is tartalmaz, amely segít lelassítani az öregedési folyamatokat és megerõsíti az immunrendszert. "

Az erős teafőzet gyönyörű színt adott a szappanmasszának. Remélem, az érési idő végére is legalább ilyen szép marad.
Került még bele méz is, ami szintén gyógyír a bőrnek. Illatában most a citrusokat választottam, a bergamott szintén gyógyítja a bőrproblémákat ( ekcéma, herpesz, pikkelysömör, pattanások, rovarcsípés),  az édesnarancs visszaadja a bőr egyensúlyát, támogatja a méregtelenítést, illata frissítő, vidító, feltölt optimizmussal. Alig várom a május végét, hogy ki lehessen próbálni.
Minden bőrtípus szeretheti a normáltól a szárazig, emellett a rooibos az ekcémás, érzékeny, viszkető bőr állapotán is javíthat.

Márvány mintás szappanok / Marble wave soaps

Az a jó a szappankészítésben, hogy ha egynél több szín van a masszában, abból már lehet mintát alkotni, tucatnyi félét. A legegyszerűbb sza...