10/07/2013

Ajándék karácsonyi szappanok / Gift soaps in Xmas moulds

Erre készültem egy ideje, hogy kipróbálhassam a hónapokkal ezelőtt megvett szilikon formáimat. Csillag, fenyő, hópehely!
(Tényleg vicces, a hétvégén még szüreti mulatságban voltunk, most meg év végi dalocskákat fütyürészek nagy vidáman lúgkevergetés közben...) De hiába, ennyivel előre kell gondolkodni-készülődni! A szappanok ajándékba készülnek, mármint egy kedves ismerősünk (aki műkörmös) szánja majd ajándékba őket a vendégeinek az ünnepek előtt.
A szappanmassza bevált kamilla-körömvirág főzettel indult, a legfinomabb olíva-, napraforgó-, valamint kókusz- és pálmaolaj került bele, extraként mandulaolajat és termelői mézet adtam hozzá, és narancs, fahéj, szegfűszeg és szibériai fenyő illóolajok teszik ellenállhatatlanul melengetővé. :)
 (Úgy csinálok, mint Nigella, turbózom a jelzőket, hogy tényleg tessék átérezni, mennyire jó. De amúgy valóban az!)


A formák betakargatva "alszanak" két napig, utána az igazság pillanata:Csak ezt a hármat "szabadítottam ki" kíváncsiságból, a többiek még maradnak egy hétig a szilikon formában. Cukik! "A három jóbarát"!

Márvány mintás szappanok / Marble wave soaps

Az a jó a szappankészítésben, hogy ha egynél több szín van a masszában, abból már lehet mintát alkotni, tucatnyi félét. A legegyszerűbb sza...